Financial Infographics

The work activity of any enterprise anyway is connected with finances, the main goal of any business is its development and receiving profits. The realization of analysis of financial activities and financial management are very important and obligatory actions for any company and enterprise. The possession by special methods of presenting the data in a concise, systematic and visual form, as graphs, diagrams, illustrations, and financial infographics plays the essential role at the analysis of financial data. Their use is ideal for creating attractive and interesting financial presentations, detailed financial reports, for depiction the basic concepts of financial management and principles of management the cash flows, for implementing the financial analysis and construction financial forecasts. The financial charts and infographics allow to display commercial or financial data, the dynamics of profits and to illustrate financial success of the company for a certain period. The finance report created in a form of financial infographic with use of data visualization by means of graphs, charts, and illustrations of different types the most clearly reflects financial result of the enterprise and allows you to assess instantly the degree of its profitability.

The Financial Infographics solution extends ConceptDraw PRO product with modern and convenient financial infographics drawing tools. This solution contains financial infographics pre-designed samples, templates to be filled in, and libraries of vector design elements of financial symbols, charts, indicators, maps, lists, titles, callouts, etc. Use the Financial Infographics solution to quickly create your own professional looking and high-quality infographics and illustrations visualizing your financial data and statistics, which are besides perfect for visual communication and illustration the documents, reports and presentations about the finances, money, accounting, banks, taxes, expenses and incomes, savings, investments, currencies, budget, etc. Vivify your financial presentations, reports about the cash flow, analytic documents on the financial management and turn them into the bright, colorful and attractive with help of Financial Infographics solution.


There are 20 stencil libraries containing 526 vector objects in the Financial Infographics solution.

Design Elements — Finances

Design Elements — Finances

Design Elements — Financial Charts

Design Elements — Financial Charts

Design Elements — Financial Diagrams

Design Elements — Financial Diagrams

Examples

The infographics samples you see on this page were created in ConceptDraw PRO using templates provided with the “Financial Infographics” solution. These documents demonstrate some of the solution's capabilities, and the results you can achieve.

All source documents are vector graphic documents. They are available for reviewing, modifying, or converting to a variety of formats (PDF file, MS PowerPoint, MS Visio, and many other graphic formats) from the ConceptDraw Solution Park. The Financial Infographics Solution is available for all ConceptDraw PRO users.

Example 1: Budget Highlights 2016 - 2017

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 20 minutes creating this sample.

This finance infographic example narrates about the budget highlights in 2016 - 2017 in Australia and is based on the data from the website of the Australia Government Department of Foreign Affairs and Trade. Financial infographics designed through the drawing tools of ConceptDraw PRO are perfect for efficient visual communication in financial and accounting sector.

Budget Highlights 2016 - 2017

Example 2: Collective Switching Schemes Around the Country

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 15 minutes creating this sample.

This sample infographic illustrates the scheme of collective switching around the United Kingdom. It was designed using the ready UK map vector object from the Financial Maps EU from Financial Infographics solution and contains the public sector information licensed under the Open Government Licence v3.0 taken from the UK Government website.

Collective Switching Schemes Around the Country

Example 3: IHS Budget Overview

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 15 minutes creating this sample.

Indian Health Service (IHS) is an operating division of U.S. Department of Health and Human Services that ensures the medical and public health services for keeping on the high level the physical, mental, social, and spiritual health of American Indians and Alaska Natives. This financial infographics illustrates the overview of IHS budget with help of visual graphics.

IHS Budget Overview

Example 4: International Climate Fund

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 15 minutes creating this sample.

This sample describes the work of International Climate Fund (ICF), which is the UK government’s commitment founded in help to developing countries in their adaptation to the climate changes through the benefits from own opportunities. Any financial and statistics data are easy for representing and visualizing with help of predesigned vector objects offered in quantity by Financial Infographics solution libraries.

International Climate Fund

Example 5: Investing in Innovation

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 30 minutes creating this sample.

This finance infographic was designed on the base of data from the UK Government website and is devoted to investing in Innovate UK that is UK's innovation agency. It is an executive non-departmental public body founded with sponsorship of UK Department for Business, Energy & Industrial Strategy. The colorful and attractive infographics are appreciated for use in report or presentation, or any other finance-related document.

Investing in Innovation

Example 6: It's Time to Enforce a Budget

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 20 minutes creating this sample.

This sample is based on the infographic from the website of U.S. House Committee on the Budget also known as House Budget Committee. It displays numerical data the main goal of which is to confirm that it is time to enforce a budget. Designed with help of ready-to-use vector elements from the libraries of Financial Infographics solution, it looks modern and stylish.

It's Time to Enforce a Budget

Example 7: NASA Budget

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 10 minutes creating this sample.

National Aeronautics and Space Administration (NASA) is the national space agency of the United States federal government, subordinated directly to the US vice-president. NASA is responsible for the civilian space program of the country and actively realizes the scientific and technological researches in a field of aviation, aeronautics and astronautics. On this sample, you can see the scope of NASA budget that corresponds to the scales of NASA activities.

NASA Budget

Example 8: Personal Current Accounts Timeline

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 10 minutes creating this sample.

The personal current accounts are the accounts opened in banks by the ordinary citizens for personal and non-commercial purposes. The client can have multiple personal current accounts differing by the types of performed operations. This infographics is a nice example of easy creation the illustrations reflecting financial relations between the bank and customers.

Personal Current Accounts Timeline

Example 9: Tax Exemptions on Benefits

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 5 minutes creating this sample.

The tax exemption is usually exception from the common rules, which implies the reduction of rates, the tax on only a portion of items, or the complete relief from taxes in some cases defined by laws. This finance infographic sample illustrates the tax exemptions on benefits on the base of data from the website of the Department of Budget and Management at the Republic of Philippines. The simple, but at the same time stylish diagram, as this, obligatory will have a great success and its use is appropriate in any situation, at any document or presentation.

Tax Exemptions on Benefits

Example 10: US Federal Budget

This example was created in ConceptDraw PRO using a combination of libraries from the Financial Infographics Solution. An experienced user spent 25 minutes creating this sample.

The costs of the U. S. government are divided into three categories: discretionary spending, which are reviewed annually by Congress and are used for the Federal government and some socio-economic programs; mandatory spending on all basic programs, social and health insurance; the costs on the payment the percents on the national debt. This sample reveals the details according the discretionary spending of US Federal Budget.

US Federal Budget

Inside

Financial Infographics solution for Microsoft Windows and Apple macOS

What I Need to Get Started

Install ConceptDraw PRO and the “Financial Infographics” solution, open Business Infographics area of ConceptDraw STORE and purchase from our online store. You may use “Financial Infographics” solution now.

Financial Infographics Solution - Buy

How to install

Download and install ConceptDraw STORE and ConceptDraw PRO Next, install the “Financial Infographics” solution using ConceptDraw STORE.

Financial Infographics Solution - Install

Start using

Financial Infographics Solution - Start Using